5 syytä miksi vesi on elämän elementti

25% alennusta tilauksestasi JD Sportsin alennuskoodilla!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta, ja nappaa koodi matkaan

25% alennusta tilauksestasi JD Sportsin alennuskoodilla!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta, ja nappaa koodi matkaan

Polskiminen, pulikointi, kroolaus, lilluttelu, kylpeminen, sukeltelu. Aivan parasta! Miksi? Alla perustelut.

 1. Paluu kohtuun/ulkopuoliseen universumiin -olotila. Pään pinnan alle painaminen vie aivan uskomattomaan maailmaan, joka on aivan hiljainen, samea, vieras. Se ei ole meidän ihmisten maailmamme, vaan jonkun muun. Sinne ei kuuluu tavallisen maailman äänet, siellä ei päde tavallisen maailman lait. Ja siellä ei voi viipyä pitkään. Olet vaan vierailija, joka päättyy siihen että hapentarve vetää sinut pinnalle tavalliseen maailmaan.
 2. Virkistävä x milj. Nuutunut, uupunut, saamaton? Pulahdus herättää fyysisen kehon, sielun ja aivot. Olet valpas, virkeä ja energinen. Like magic.
 3. Eikä ole uskomatonta, kun siirryt h2o -maailmaan, liikeratasi muuttuvat, mutta liikut yhtä kaikki halutessasi eteenpäin? Kuin vanhanajan videopeleissä, kun hahmo ”oppi” taidon uida, se avasi ihmeellisiä uusia mahdollisuuksia. Jalkamme alkavat potkia ja kätemme kauhoa tuttua liikerataa. Olemme vedessä vain vierailijoita, mutta onneksi kehomme on rakennettu niin että pystymme nauttimaan siitä edes pienen siivun verran.
 4. Pulahduksen jälkeinen olo. Kuivat, lämpimät vaatteet päällä, hiukset vedestä vielä kosteat, mahdollinen suola iholla ja rusotus poskilla. Ja nälkä! Ruoka maistuu parhaalta aina uimisen jälkeen. Tuntuu että uimisen ajaksi aina unohtaa kaikki normaalit ruumiintoiminnot, ja vedestä poistuttaessa, keho muistaa taas että tarvitsee esimerkiksi ravintoa. Tällöin se maistuu myös aina parhaalta.
 5. Itsensä voittaminen. Ellei kyseessä ole jacuzissa loikoilu (mikä sekin on kyllä aivan ihanaa), niin uiminen yleensä sisältää sen pienen epämiellyttävän elementin – nimittäin veden kylmyyden. Astuminen kesäisen suomen järvivesiin, talviseen avantoon tai meren syleilyyn etelän lämmössäkin, vesi tuntuu pikkuvarpaalle usein vähintään hieman viileälle. Heittäytyminen sen syleilyyn antaa tunteen itsensä ylittämisestä ja rohkeudesta. Se saa adrenaliinin virtaamaan ja hyvän mielen hormonikanavat auki. ”Se olo että on elossa”.

 

Post Author: Zeon1

Matkailua, kauneutta, keittiöpsykologiaa – elämää sen kaikissa muodoissa! Nettishoppailun puoli-ammattilaisena rakastan myös jakaa parhaat shoppailu- ja alennusvinkit verkon parhaisiin kauppoihin. Hyppää mukaan!

2 thoughts on “5 syytä miksi vesi on elämän elementti

  Alexi

  (October 23, 2017 - 2:58 pm)

  Oikein hyvä! Pidän artikkelista.

  Jasmine

  (November 9, 2018 - 8:29 am)

  Tänään perjantaina ratkeaa, ketkä ovat ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajiksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *