Laiskottaako?

To-do -lista kasvaa kasvamistaan. Työasioille on omat muistilaput työpöydällä, kuten myös omille henkilökohtaisille asioille. Sekä yksi opiskelijajärjestölle ja harrastuksille. Kun WhatsApp ja Messenger näyttää yli 10 vastaamatonta viestiä teen oman muistilapun: ”vastaa näille tänään”. Oma lappunsa on ”puhelut”, eli isoäidit, tädit ja virallisten asioiden hoitamiset. Suunniteltavat tulevat juhlapyhät ja niiden vietot, sekä tulevat synttärit ja lahjaideat. Huh. Hei oikeasti? Tämän muistilappupinkan näkeminen saa kyyneleet silmiin ja tekee yhtäkkiä mieli lukittautua kotiin ja surkutella omaa kiireistä elämää.

Noniin, ylläolevista 90% on osa normaalia elämää, ei to-do -listailua. Viesteihin vastaaminen? Camoon, ne eivät ole työsähköposteja, kukaan ei vaadi sinulta toimia potkujen uhalla. Puhelut? Miten hyvä mieli tulee yhdestä puhelinsoitosta isoäidille? Sekä sinulle että hänelle. Eikö tämän pitäisi olla riittävä motivaatio? Tulevat juhlapyhät, kaverien laskettelureissu Lappiin – miten hauskaa uusien seikkailujen suunnittelun pitäisi olla!

Kun elämä to-do-listoittuu kaikesta poistuu hauskuus. Kaikesta tulee listaa, ja miten paljon saat listalta ruksittua asioita suoritetuksi, sitä tyytyväisempi olet. Toimien takana oleva motivaatio kulminoituu siihen pieneen ruksiin tai yliviivaukseen jonka saa listalla tehdä. Ja samalla kaikista toimista tulee sitä kuuluisaa mekaanista suorittamista, joka on vielä jäljeltään aivan hirveää epäinhimillistä kömellystä. Viesteistä tulee pisteeseen päättyviä, sillä ei haluta jatkokeskusteluja. ”Thread closed” on yhtä kuin taas yksi ruksattu tehtävä. Pikaiset kuulumiset isoäidin kanssa. Done. Ensimmäinen vapaa mökki varattu Lapista. Done and done. Sitten viettämään sitä elämää sohvalle Netflixin ääreen.

Jos viestiin unohtaa vastata, ei väliä. Parempi unohtaa jokunen viesti kuin tehdä niistä to-do -listoja. Parempi olla hajamielinen ja myöntää että elämäänsä ei voi suorittaa moitteettomasti, mutta ainakin ne asiat mitä suorittaa tekee ilosta, rakkaudesta ja innostuksesta. Amen.

Post Author: Zeon1

Matkailua, kauneutta, keittiöpsykologiaa – elämää sen kaikissa muodoissa! Nettishoppailun puoli-ammattilaisena rakastan myös jakaa parhaat shoppailu- ja alennusvinkit verkon parhaisiin kauppoihin. Hyppää mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *