Maiden keräilystä

10% alennus matkavarauksestasi Expedian alennuskoodilla!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta.

10% alennus matkavarauksestasi Expedian alennuskoodilla!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta.

”Sitten mä kävin Laosissa, Vietnamissa, Myanmarissa ja Thaimaassa…ja aivan Malesiassa.” Kyllä, kuulostaa tutulta, ihan varmasti. Ja oletat että näiden maiden kiertämisessä menee vähintään kuukausi? Ei toki, tuttusi on kiertänyt koko maarimpsun 7 päivän reppureissullaan. Ja ympärillä olijat kuuntelevat haltioissaan ja toivovat että joskus saavat mahdollisuuden toteuttaa saman. Toivovat, että voivat lisätä samat nastat seinällään riippuvaan karttaan tai yliviivata ne ”paikat jonne matkustan ennen kuin kuolen” –listasta.

Reissaaminen to-do listan suorittamisena ei ole mikään uusi ilmiö. Se joka on illallispöydässä luetellut pisimmän rimpsun vierailemiaan maita, on saanut osakseen kunnioittavaa hymähtelyä jo siitä lähtien kun matkustaminen on tullut ihmiskunnalle mahdolliseksi. Se ketä on vieraillut eniten eri maissa, on avarakatseisin, on kokenut eniten, tuntee eri kulttuurit ja tavat ja on jos jonkinmoisen hauskan kommelluksen osanottaja. Tai sitten hän on joku ketä kiireen vilkkaa suhaa Taj Mahalit ja Tiikeritemppelit, ylittää rajan kahden tunnin ajaksi ja istuu bussipysäkillä Vatikaanivaltiossa vain pystyäkseen lisäämään sen listaan. Kulttuurien tunteminen, hell no. Uusien ihmisten tapaaminen? Ei ole aikaa. Hauskat kommellukset? Lähinnä äärimmäisen tylsä bussiseuralainen, jonka viereen on joutunut istumaan seuraavan 10 tunnin ajomatkan ajaksi matkalla taas uudelle vesiputoukselle.

Toisin on niille ihmisille, jotka matkustavat elämisen ja syvällisemmän kokemisen takia. He viettävät 7 viikkoa yhdessä paikassa ja hyvän ajan kanssa antavat asioiden tapahtua. Tekevät ja näkevät asioita, joista nauttivat. Antavat aikaa hauskojen kommellusten sattua: paikallinen pyytää liittymään illallispöytään, hiljainen aamupäivä täytyy spontaanilla uintireissulla kilpikonnien kanssa, tai se tavanomainen vesiputous saa ekstra magiaa istahtamalla läheiselle kivelle, laittamalla kännykän ja kameran pois ja hengittämällä syvään vesiputouksesta tyrskyviä pieniä vesihippusia ja ihastelemalla siihen ilmestyvää sateenkaarta.

Uskon, että matkustaminen on kokemusta, elämistä varten. Itseltään voi kysyä: ”Jos kukaan ei koskaan saisi tietää, että olen käynyt tällä matkalla, tekisinkö sen silti?”

Hyvä ystäväni kertoi, että hänen reissaamisesta innostunut pikkusiskonsa oli käynyt Balilla upealla vesiputouksella, jonka hän tulee muistamaan koko elämänsä. Isosisko nykyään reissaa tanssitapahtumien perässä, usein voi samassa kohteessa vierähtää kuukausikin. ”Ne ihmiset, musiikki, tanssi, pitkät illalliset, auringonlaskut ja se kuuluisa hiekka varpaiden välissä. Taianomaista”.

Post Author: Zeon1

Matkailua, kauneutta, keittiöpsykologiaa – elämää sen kaikissa muodoissa! Nettishoppailun puoli-ammattilaisena rakastan myös jakaa parhaat shoppailu- ja alennusvinkit verkon parhaisiin kauppoihin. Hyppää mukaan!

1 thought on “Maiden keräilystä

    Aleksi

    (November 9, 2018 - 8:27 am)

    Moikka, ihana tekstiä teillä! Tosi inspiroivaa luettavaa tällaisiin syksyisiin iltoihin. Innolla odotan jo seuraavaa postausta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *