Roadtripin muistilista

Tällä alennuskoodilla 50% valitsemastasi tuotteesta Mister Spexillä

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta

Tällä alennuskoodilla 50% valitsemastasi tuotteesta Mister Spexillä

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta

5% alennuskoodi Mister Spexille tästä!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta

5% alennuskoodi Mister Spexille tästä!

Tsekkaa koodi painamalla alla olevaa painiketta

Matkaterveiset Lofooteilta!

Kotimaan- ja lähimaiden matkailu on pop, ei pelkästään siksi että ympäristön kuormitus on ollut aktiivisesti tapetilla viime aikoina, mutta myös koska, noh, läheltä löytyy aivan uskomattoman kauniita kohteita! Monta vuotta olen kiertänyt lomillani aina niitä mahdollisimman kaukaisia kohteita, joiden oletettavasti tulisi olla jollain määritelmällä myös kaikkein kauneimpia, ja vasta tänä kesänä uskaltauduin vaihtamaan kaukomaat pohjoismaihin. Ja en pettynyt! Aivan päinvastoin, voin jopa sanoa, että näin henkeäsalpaavia maisemia en muista milloinkaan nähneeni. Ja kaikki automatkan päässä, uskomatonta! Matkareittimme kulki Suomen halki Pohjois-Norjaan käsivartta pitkin. Sen varrelle mahtui monta upeaa pysähdyspaikkaa: Jyväskylän pikku kahvipaahtimo, Oulun upea Nallikari ja sen valkeahiekkainen ranta, Kilpisjärvi ja Saana ja rajan yli Tromssaan, mikä oli kuin satukirjasta. Vuoret, sinisenä kimmaltava meri, vihreät nurmitasangot ja punaiset pienet töllit. Vaikka tämä reitti onkin yhä suositumpi, häiritsevää turistihässäkkää emme joutuneet missään kohtaa kokemaan. Jopa kun saavuimme Lofooteille, jossa pitäisi heinäkuussa olla matkailijapiikki, se tuntui kaikkien matkailuautojen keskellä vielä melko rauhaisalta saariryhmältä. Vaelluksillakin sai olla melko rauhassa, kunhan tiesi minne mennä! Koska vietimme yhteensä miljoona tuntia (heh, siltä se tuntui) autossa, opimme muutaman tärkeän seikan mikä kannattaa pitää mielessä, kun lähtee roadtripille, etenkin seurassa:

1) Varaa useampi kuski. Etenkin vuokra-autoissa täytyy ennakkoon määritellä, ja yleensä maksaa, lisäkuskit pääajajan lisäksi. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä vaikka 6–12 ajomatka kuulostaa melko siedettävältä ajaa yksinkin, se alkaa pidemmän päälle uuvuttamaan uskomattoman paljon.
2) Muista matkamusa – hyvät, etenkin ysärihitit piristää kirentyvää tunnelmaa tai väsyneessä illassa. Näitä on ihan parasta fiilistellä myös reissun jälkeen!
3) Taukoja, taukoja! Pysähtele ihanissa paikoissa, jotka olet katsonut jo ennakkoon. Tai miksei, vaikka tienvarrella näkyvän kyltin mukaan. Näin saat jalkojen verryttelyn lisäksi erityisiä lisähetkiä matkaan!

Post Author: Zeon1

Matkailua, kauneutta, keittiöpsykologiaa – elämää sen kaikissa muodoissa! Nettishoppailun puoli-ammattilaisena rakastan myös jakaa parhaat shoppailu- ja alennusvinkit verkon parhaisiin kauppoihin. Hyppää mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *