Terveysteot, joilla on oikeasti merkitystä

Kreisi 15% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Minimisumma 150€

Kreisi 15% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Minimisumma 150€

Kreisi 10% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Minimisumma 100€

Kreisi 10% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Minimisumma 100€

Kreisi 5% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Ei
minimiostorajaa 🙂

Kreisi 5% alennuskoodi Spartoolle tästä!

Tsekkaa koodi alta! Ei
minimiostorajaa 🙂

Työpaikan pöydällä oli suukkoja. Niitä ihanan makeita suklaasuukkoja, joiden sisältä löytyy kuohkeaa kreemiä. Nappasin iloisesti yhden, sillä se maanantai kaipasi kipeäsi juuri sitä. Työkaverini kysyi mietiskelevä katse kasvoillaan: ” Miksi sinä tuota syöt? Se on aivan turhaa”. Tällä hän ei viitannut siihen että minun pitäisi tarkkailla painoani ja lakata syömästä herkkuja. Hän tarkoitti sitä, että syömällä tämän makeisen kehoni ei saa kerrassaan mitään hyviä ainesosia. Sokeria, rasvaa, makeutusaineita ja muita E-aineita. Se on täysin turhaa.

Siitä lähtien kun palasin Ranskan-elämästäni olen tottunut siihen että jokaisen ateria päätteeksi ja jokaisen iltapäivän kahvitauon kiilaksi kuuluu jokin makeinen. Yleensä suklaa. Siten ei yleensä tule myöskään nuoruudessani harrastamiani överimässäilyjä, vaan nautin jokaisesta herkkuhetkestä. Ja koska painoni on aivan mallillaan, niin en ole suuremmin välttänyt puuttumasta asiaan. Mutta se on aivan totta – syömällä valtavan määrän herkkuja teen oikeasti hallaa keholleni terveydellisesti. Olen pitkään karsastanut ihmisiä jotka suosivat porkkanoita, myslipatukoita tai hedelmiä herkkujen korvaajina, koska olen aina pitänyt heitä maanisina painonsa tarkkailijoina. Minullahan on valtavasti opittavaa heiltä, sillä hehän pumppaavat kehoonsa hyviä ainesosia turhan hötön sijaan, luottaen siihen että joka viikonloppu tai ilta ei kulu sokeriherkkuja mässäillen. Se, että yhteiskuntamme on keskittynyt laihduttamiseen ja yliterveellisyyteen vääristää katsomaan kaikkea porkkananpuputusta väärältä kantilta. Ei tarvitse olla älyterveellinen, mutta klassisen määritelmän mukaan järkevä. Älä syö herkkuja joka päivä vaikka painon tarkkailu ei sinua kiinnostaisikaan. Ranskan malli ei ole ”elämästä nauttimista” vaan oikeasti vaan epäterveellistä ja aika järjetöntä. Syö suklaasuukkoja silloin tällöin. Älä joka päivä. Näinkin yksinkertainen oivallus piti oppia niinkin yksinkertaisella tavalla kun työkaverilta kuulemalla.

En vieläkään usko multivitamiineihin ja muihin vitaminilisiin. Uskon porkkanoihin ja parsaan, kotimaiseen luomutuotantoon ja monipuolisuuteen. Uskokaa tekin.

Post Author: Zeon1

Matkailua, kauneutta, keittiöpsykologiaa – elämää sen kaikissa muodoissa! Nettishoppailun puoli-ammattilaisena rakastan myös jakaa parhaat shoppailu- ja alennusvinkit verkon parhaisiin kauppoihin. Hyppää mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *